21 Fantastische ideeen voor meer Bezoekers

Je hebt een website/blog al enige tijd, en het gaat niet goed met de bezoekers. Wat doe je dan?

Het is dan tijd om nieuwe bezoekers aan te trekken, zodat de website niet in de vergetelheid terecht komt, en dat je er helemaal niks meer aan hebt.

Dit zijn mijn eigen prive tips die absoluut waardevol zijn, en zeer insprirerend. De intentie was om een aantal onder elkaar te zetten, maar het werden er uiteindelijk 21!

1. Reageer op relevante websites/blogs

Reageren op relevante blogs is misschien wel de meeste belangrijke en beste manier om aan nieuwe bezoekers te komen in het beginstadium van jouw website. En ook het reageren op reacties op jouw eigen website, is iets wat je absoluut kunt doen en ook eigenlijk MOET doen.  Daarmee trigger je jouw bezoekers positief.  PAS OP : Hou wel je eigen doelgroep in de gaten. Google smult hiervan namelijk

2. Sluit je aan bij Discussie forums

Natuurlijk is het goed, dat je jezelf aanmeld bij diverse forums die gaan over jouw eigen thema/doelgroep. Je kunt het zo gek niet bedenken, maar elke doelgroep heeft wel een forum op het internet. Zoek de berichten die relevant zijn, en participeer in het forum zelf, rapporteer jouw ervaringen, en je zult zien dat je hieruit veel relevante bezoekers kunt halen.

3. Schrijf Effectieve Bericht Titels

Hou het simpel, en hou het kort voor je titel. Soms mag het een beetje schokkend zijn, maar pas daarmee op.

4. Een Interview Plaatsen

Een interview met een collega die in de zelfde doelgroep zit. Voorbeeld : Gewicht verliezen? Interview iemand van een kliniek, arts, diëtist, enz. Stel een paar vragen, en zij zullen die wel beantwoorden.  (Gebruik Skype, hiermee kan je ook gesprekken mee opnemen)

5. Consistent

Hou je aan een strak plan, en blijf daar ook bij. Ga niet na 2 maanden niks doen, en de website links laten liggen. Bij 1 van mijn sites heeft het wel 5 maanden geduurd, voordat er eindelijk bezoekers naar kwamen, en dan ook omzet leverde.

6. Netwerk met website eigenaren in je regio

Wat de laatste tijd ook erg aanslaat, is je eigen netwerk vergroten door op zoek te gaan naar andere website/blog eigenaren in jouw eigen stad/regio. Hier kunnen ook andere zaken uit voortvloeien, die je soms niet eens in de hand hebt, en erg onverwacht zijn.

7. Geef Gratis spulletjes weg

We zijn en blijven Nederlanders, dus alles wat gratis is zullen we dan ook mooi meenemen. Dit is een grote magneet, die zeer goed uitpakt voor heel veel website. Als je iets weggeeft, doe het wel met een vermelding van jouw website erbij natuurlijk. Een e-book moet jouw website bevatten, een software pakket moet jouw link bevatten, enz. Dit proces duurt lang, maar zal op den duur alleen maar meer resultaat geven {absolute aanrader}

8. Wees eigenzinnig

Als je iets anders ziet of meent, dan vraag aan de bezoekers of zij jouw mening delen, en wat ze daarvan vinden!. Bijvoorbeeld. : “Helpt het om een salade dieet te volgen? Ik vind van niet, en wat vinden jullie?” Moedig vooral aan om aan de bezoekers te vragen om verdere informatie en hun reacties.

9. Gebruik de Trackback functie van WordPress

Gebruik de functie van trackback enige tijd, en je zult merken dan ook daarvan goed verkeer te halen valt. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Trackback)

10. Adverteren

Maak gebruik van advertentieruimte op relevante website. Dit werkt altijd goed, en levert goed verkeer op

11. Lezers instrueren over RSS

Simpel trucje schrijf een bericht, over heo RSS werkt. Dit kun je gewoon van WIKI plukken, of ergens anders vandaan. En laat zien hoe RSS werkt in voordeel met jouw website.

Je zult zien data er meer bezoekers zullen komen op je website/rss feed.

12. Offline Promotie

Gewoon ouderwets netwerken buiten je computer om, werkt ook prima. Praat erover met vrienden, collega’s, in de trein (!), je zult versteld staan hoeveel mensen je hiermee kunt aantrekken en ook zult behouden voor je website.

13. Zoekmachine Optimalisatie

Op de goede SEO manier jouw website/blog optimaliseren voor zoekmachines, is een 25% a 35% verhoging van bezoekers geweest bij mijn website. (Heel handig van google!)

14. Waardevolle berichten

Schrijf waardevolle berichten, waar bezoekers ook echt wat aan hebben. Creëer waarde, en je zult waarde terugkrijgen. Dat verzeker ik je.

15. Doe mee aan een Blog Kermis


Voeg je artikel toe aan een blog kermis in Nederland. Zoek op google maar eens hierop, en je krijgt zo een lijst daarvan.

16. Post regelmatig

Probeer regelmatig te posten, en het liefst 1 a 2 keer per dag. Zo maak je het voor de bezoekers ook interessant om terug te komen.

17. Gast schrijvers/bloggers


Nodig gast schrijvers uit die op jouw website een bericht willen plaatsen, voor in ruil hun eigen website als referentie bij het artikel wat ze gaan schrijven.

18. Ontvang links van andere sites

Misschien wel de beste manier om verkeer te krijgen voor je website, is het plaatsen van jouw link op andere relevante websites. Meestal zijn link verzamelpaginas een prima manier om mee te beginnen

19. Nieuwsbrieven

Maak een wekelijkse nieuwsbrief die op de vrijdagmiddag uitkomt. Waarom de vrijdag middag? Simpel, veel werknemers hebben s middags dan minder te doen, en zullen ook andere zaken doen die NIET bij hun werk hoort, zoals het lezen van jouw nieuwsbrief. Creatief toch?

20. Social Networks


We kennen allemaal hyves, netlog, twitter, facebook. Via deze zogenaamde social networks kun je heel gericht en GRATIS adverteren. Maar ook de Engelse sites zoals Digg en Reddit, twitter, is veel verkeer te halen. Vooral hyves is een grote magneet aan de Nederlandse kant, en kan absoluut effectief zijn in het adverteren in jouw doelgroep.

21. “Pitch” Jouw berichten


Als je naar andere bloggers kijkt in jouw doelgroep, zul je berichten tegenkomen en daarover meer willen schrijven, en zelfs een aanvulling willen doen. Als je dat gedaan hebt, dan stuur je de blogger/schrijven een email hierover, en vertel dat je een aanvulling hebt gedaan. Zo krijg je 2 zaken bij elkaar : Interactie tussen 2 bloggers, en je netwerk wordt uitgebreid. Oftewel : 2 vliegen in 2 klap!

Dat was de ongelofelijke lijst, die uitgebreider is dan gewenst. Retweet, post op Facebook, verspreid het op het internet!

Geef een reactie