3 verschillen tussen PowerPoint en Prezi

Er zijn 2 grote programma’s waar presentaties mee gemaakt kunnen worden. In deze blog leggen we de grootste verschillen uit. Ook wordt er duidelijk welk programma er het meeste gebruikt wordt en welke er als beste wordt ervaren.  

Prezi is online 

Prezi is online software waarmee je presentaties kan maken. Het is een website waarmee presentaties gemaakt kunnen worden. Er kan van alles worden toegevoegd aan Prezi’s zoals, YouTube-video’s, achtergrondmuziek, pdf bestanden, afbeeldingen en pictogrammen. Het is erg makkelijk in gebruik en er zijn heel veel verschillende templates die gelijk gebruikt kunnen worden en waar weinig aan aangepast hoeft te worden. Ook kunt u zelf aan de slag gaan en zelf een template maken die bij uw onderwerp past. 

 

PowerPoint is van Microsoft 

Microsoft is een groot bedrijf wat niet alleen online programma’s aanbiedt maar ook spullen verkoopt. PowerPoint is een onderdeel daarvan. Het wordt vaak verkocht in een office pakket waar nog meer handige tools inzitten. U kunt daarvoor een licentie kopen waarmee u gebruik mag maken van de verschillende programma’s die zij aanbieden. Er zijn verschillende aanbieders die een pakket aanbieden. Het handige aan dit office pakket is dat het ook online te gebruiken is en dat er dan meerdere mensen tegelijkertijd aan een document kunnen werken. PowerPoint het meest bekende en het meest gebruikte platform om een presentatie te maken. Bij PowerPoint zijn er ook voorbeelden van presentaties waarin u kunt werken, maar u kunt er ook makkelijk zelf 1 ontwerpen zodat alles precies is zoals u zelf wilt. Wil je ook een PowerPoint maken? Zoek dan tips online.

 

Prezi is gratis

In tegenstelling tot PowerPoint is Prezi gratis om te gebruiken, het is namelijk een website waar iedereen naartoe kan. Er hoeft alleen eenmalig een gratis account aangemaakt te worden voor het gebruik. Alle bestanden kunnen worden automatisch opgeslagen, zelfs tijdens het werken slaan de wijzigingen zelf op zodat u daar niet aan hoeft te denken. Prezi heeft ook een betaalde variant, dat is Prezi Premium. Dat houdt in dat er ook offline gewerkt kan worden, er onbeperkt ruimte beschikbaar is en er altijd hulp klaar staat om u te helpen.

 

Wat is beter?

Allebei de programma’s hebben hun voor- en nadelen. Ook ligt het eraan waarvoor u het gebruikt. In de meeste gevallen worden de programma’s voor school of werk presentaties gebruikt. Studenten kiezen voornamelijk voor PowerPoint omdat ze daar al bekend mee zijn en weten hoe het werkt. Vaak kiezen de meeste bedrijven ook voor PowerPoint, dat komt voornamelijk ook door de online functie van Powerpoint waar er meerdere mensen in 1 document kunnen werken. Bij de meeste computers en laptops is Powerpoint al geïnstalleerd  waardoor dat ook vaker gebruikt wordt dan Prezi. Dus in dat opzicht is PowerPoint beter dan Prezi. Wil je een bedrijfspresentatie laten maken? Dat wordt vaak ook in PowerPoint gedaan. 

Waar werk jij altijd mee?

Nu zijn wij benieuwd geworden welk programma u gebruikt en waarom u voor die heeft gekozen, laat het vooral weten in de reacties!