5 tips voor als jij een duurzame website wilt laten maken

Voor ondernemers is een website een belangrijke tool om hun online aanwezigheid te vergroten en klanten te bereiken. Het is daarom van groot belang dat deze website niet alleen mooi en doelgericht is, maar ook duurzaam. In deze blogpost geven we daarom 5 tips zodat jij een duurzame website kunt laten maken.

Kies een duurzame hosting provider

Het kiezen van een duurzame hosting provider is een belangrijk aspect als je wilt dat jouw website duurzaam is. Een goede hosting provider maakt gebruik van energiezuinige servers en technologieën. Kijk bijvoorbeeld naar Hosting2GO, één van de groenste hosting providers van Nederland met een datacenter dat werkt op duurzame energie.

Reduceer de grootte van afbeeldingen

Een website met veel afbeeldingen kan de laadtijd van de pagina aanzienlijk vertragen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de gebruikerservaring, maar ook voor de duurzaamheid van de website. Grote afbeeldingen verbruiken namelijk meer data en energie. Door afbeeldingen te comprimeren en te verkleinen, zorg je ervoor dat de website sneller laadt en dus duurzamer is.

Gebruik een content Delivery Network (CDN)

Een content Delivery Network is een systeem van servers verspreid over de hele wereld die samenwerken om de content van jouw website zo snel mogelijk te leveren. Door gebruik te maken van een CDN worden de laadtijden van jouw website korter en kan je het serververbruik verminderen, wat leidt tot een grotere duurzaamheid.

Maak gebruik van een duurzaam CMS

Een Content Management System (CMS) is een belangrijk onderdeel van jouw website. Het is daarom belangrijk om een duurzaam CMS te gebruiken. Bijvoorbeeld WordPress, die met 40% van de websites op het internet de groenste keuze is. LeaseWeb, de eigenaar van WordPress, is ook een van de meest duurzame hostingbedrijven. Daarmee is WordPress dus een goede keuze als je een duurzame website wilt laten maken.

Voor het maken van een duurzame website is het ook belangrijk om met een web design agency in zee te gaan die duurzaamheid als een van de waarden hoog houdt. Let hier daarom ook op bij het zoeken van een agency dat bij jouw organisatie past.

Kies voor een efficiënte frontend

Een frontend is de laag van de website die je ziet als je hem opent in je browser. Het aanpassen van je frontend kan een groot verschil maken in de duurzaamheid van jouw website. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van geoptimaliseerde HTML en CSS code en een efficiënte JavaScript bibliotheek, kan je het energieverbruik van de browser verminderen en de website duurzamer maken.

Samenvatting

Een duurzame website is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor het succes van jouw bedrijf. Met deze vijf tips kan je ervoor zorgen dat jouw website niet alleen mooi en doelgericht is, maar ook duurzaam. Door te kiezen voor een duurzame hosting provider, de grootte van afbeeldingen te reduceren, gebruik te maken van een Content Delivery Network (CDN), een duurzaam CMS te gebruiken en voor een efficiënte frontend te kiezen, creëer je een website die optimaal presteert en de goede gebruikerservaring biedt die jouw klanten verdienen.

 

Bron: https://moonsio.nl/