Aan de hand van deze tips houdt jij de muggen buiten

Je kent het wel, je valt bijna en slaap en opeens wordt je wakker van het irritante gezoem. Er is weer eens een mug binnen gedrongen die jou de hele tijd irriteert. Je moet opstaan om de mug te pakken en je bent weer klaar wakker. Wil je dit voor de volgende nacht voorkomen? Lees dan snel verder! Wij hebben namelijk een aantal tips voor jou.

Tip 1; denk aan het licht

Je hebt deze tip vast wel eens gehoord, en ja het werkt echt! Probeer de lichten uit te doen als je in bed licht. Haal voor de zekerheid een klein lampje om bijvoorbeeld een tijdschrift of een boek te lezen. En vermijd grote felle lampen. Want muggen die komen echt op het licht af

Tip 2; lavendelolie

Muggen haten de geur van lavendel. Je kunt lavendelolie gebruiken om ze op een afstandje te houden. Druppel wat lavendelolie of zet een potje met deze olie op de plekken waar ze binnen kunnen komen, zoals raamkozijnen. Ook kun je deze olie op je huid smeren voor de zekerheid.

Tip 3; munt

Een ander huis en tuin middeltje wat je kan gebruiken is munt! Dit is een geur waar muggen totaal niet van houden. Zet dus een plantje op verschillende plekken in je huis neer, maar vergeet ze geen water te geven!

Tip 4; ventilator

Je zou er waarschijnlijk niet snel op komen, maar een ventilator kan zeker een goede bijdragen leveren. De ventilator blaast namelijk de muggen weg, op deze manier blijven de muggen eerder buiten!

 Tip 5; gebruik deet

Om de muggen tegen te houden kun je ook Deet gebruiken. Dit is een middeltje die insecten, dus ook muggen uit de buurt houdt. Deet kun je in een spray-, gel- en lotionvorm vinden. Daarnaast heb je ook nog verschillende procenten op de verpakking staan. Dit percentage geeft aan hoe sterk de bescherming tegen insecten is. Ben je op zoek naar Deet? Neem dan eens een kijkje op  Careplus Shop. Hier vind je veel soorten Deet met als hoogste beschermingspercentage 50%. Daarnaast heb je ook nog varianten van 40% en 30%. Zorg dus van te voren dat je weet welk percentage jij nodig hebt. Deet is ook erg handig om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen. Op deze manier ga je met een veilig gevoel op reis en wordt je niet lek geprikt!