Alles wat je moet weten over het verdienen van een ITIL-certificaat

 

Als je wilt doorbreken in de IT-industrie, is het behalen van een ITIL-certificaat (Information Technology Infrastructure Library) een geweldige manier om te beginnen. Een ITIL-certificaat, bijvoorbeeld een ITIL 4 kan vele deuren voor je openen – van het starten van een nieuwe carrière tot het vervolgen van je opleiding. Maar wat is er nodig om gecertificeerd te worden? Laten we dat uitzoeken! 

Aan de slag met je certificeringseis 

De eerste stap in het behalen van een ITIL-certificering is het begrijpen van de basis van het proces. Het Information Technology Infrastructure Library (ITIL) Framework schetst best practices voor IT service management en biedt organisaties een uitgebreide set processen voor het beheer van hun technologische infrastructuur. Om gecertificeerd te worden in dit raamwerk en je certificaat te ontvangen, zijn er verschillende stappen die je moet doorlopen 

 

Eerst moet je een geaccrediteerde cursus volgen die alle onderwerpen behandelt die nodig zijn voor het certificeringsexamen. Na afronding van de cursus kun je je aanmelden en registreren voor het examen. Na registratie kun je het examen afleggen in een erkend testcentrum of online via een virtuele omgeving. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en wordt doorgaans in twee uur afgelegd 

Volgende stappen na het behalen van je certificaat 

Als je het examen met succes hebt afgelegd, ontvang je binnen 6 weken na het slagen voor je examen je officiële certificaat per post of elektronisch. Met je officiële certificaat in de hand kun je gaan solliciteren of je opleiding vervolgen door meer geavanceerde cursussen over ITIL-servicemanagement te volgen.  Bovendien hebben de meeste organisaties doorlopende eisen die vereisen dat personen die gecertificeerd zijn in specifieke raamwerken zoals ITIL hun training op regelmatige basis voortzetten; dit helpt ervoor te zorgen dat degenen die in het veld werken op de hoogte blijven van de beste praktijken en normen terwijl die in de loop der tijd veranderen.  

Conclusie 

Het behalen van een ITIL-certificaat is niet alleen nuttig om door te breken in de wereld van de IT, maar ook om op de hoogte te blijven van de beste praktijken in servicemanagement naarmate de technologie zich in de loop der tijd ontwikkelt. Met zijn uitgebreide behandeling van onderwerpen en gedetailleerde benadering van dienstverlening is het behalen van een ITIL-certificering een van de beste manieren om je voor te bereiden op succes in de huidige technologiegedreven wereld!

 

Bron: ictzaakwaarnemer.nl