Azure trainingen; dit online volgen (e-Learning) of klassikaal?

Azure is dé Cloudoplossing van Microsoft. Het biedt een digitale infrastructuur voor veel verschillende databases en het beheer van programma’s. Met behulp van een goede Azure-training leer je als ict’er welke mogelijkheden en functies dit programma allemaal in petto heeft. Zo leer je als professional om nog doelgerichter en beter om te gaan met de functies die voor jou van belang zijn. Maar welke training past het best bij jou? Geef je de voorkeur aan klassikale leerstijl of ga je liever in jouw eigen tempo aan de slag met de materie? Wij wegen de voor- en nadelen voor je af!

Individueel begeleid leren

Bij een individuele training wordt jouw training, zoals de naam al doet vermoeden, geheel op maat verzorgd. Dat betekent dat jij het tempo bepaald waarin je de stof opneemt en dat een ervaren docent je daarbij begeleidt. Voor je de training begint kijkt deze docent met je mee waar jouw focusgebieden precies liggen. Want waarom zou je leren wat voor jou irrelevant is? Zo leer je niet alleen op de meest efficiënte manier, maar ook zeer doelgericht. Deze vorm is daarom geschikt voor iedereen die graag zelf de snelheid van een training of cursus bepaalt en die baat heeft bij persoonlijke aandacht! Ideaal voor jezelf of voor een medewerker die binnen jouw bedrijf zich op deze manier verder moet ontwikkelen en zo kan bijdragen aan een betere bedrijfsvoering.

Klassikale training

Het tegenovergestelde van de individueel begeleid leren methode is natuurlijk de klassikale methode. Bij deze methode ontdek je samen met medecursisten de vele facetten van Microsoft Azure. Het grote voordeel hiervan is dat veel lesstof geruime tijd behandeld wordt. Zo leer je van alles wat en wordt je onderwezen in een klassikale omgeving.  Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om te sparren met medecursisten om tot de beste nieuwe inzichten te komen!

Virtual classroom

Heb jij weinig tot geen tijd om klassikale trainingen te volgen maar geef je toch graag de voorkeur aan deze manier van leren? Dan is het virtual classroom principe misschien wel iets voor jou. Hiermee volg je namelijk exact dezelfde klassikale training als klassikale cursisten, alleen dan vanaf een door jou gewenste plek. Thuis, op kantoor of in de trein, onderweg naar een afspraak. Jij bepaalt het helemaal zelf.

Overige methoden

Behalve de bovengenoemde methoden zijn er nog een aantal gecombineerde vormen om jezelf de aspecten van Azure helemaal eigen te maken. Vanzelfsprekend kun je ook samen met één van de docenten bepalen welke leervorm het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat je het optimale rendement haalt uit jouw Azure training!

Bepaal daarom eerst voor jezelf welke manier van onderwijs je prettig vindt. Zo krijg je een beter beeld van wat misschien geschikt is voor jouw situatie en wat niet. Zo kun je snelst en effectiefst aan de slag en maak jij jezelf Azure binnen no-time eigen!

2 thoughts on “Azure trainingen; dit online volgen (e-Learning) of klassikaal?”

Geef een reactie