Wat betekent Display Marketing voor jouw merk?

Wat betekent display marketing voor jouw merk?

In deze blog krijg je uitleg over wat display marketing precies is, wat de opties zijn en wat het kan doen voor jouw merk. Deze vorm van marketing is al jarenlang populair: uiteenlopende winkels worden gevuld met prachtige displays. De een nog gekker dan de ander!

Hoe werkt het precies?

Dus wat is display marketing precies? Met deze vorm van marketing wordt er een “display” in de winkel geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kartonnen voorwerp, waarop een bepaald product van jouw merk wordt aangeprezen. Wanneer dergelijke displays in een winkel worden geplaatst, maken veel verschillende mensen kennis met jouw merk. En dit op leuke wijze! Vaak kiezen bedrijven voor opvallende displays. Op die manier worden de ogen van klanten naar de display toegetrokken. Soms gaat een display samen met een stand met producten: zo kan een display direct resultaat opleveren. In andere gevallen staat er, naast gepersonaliseerde aspecten van het merk, een link op naar de bedrijfssite. Dit levert dan meer hits en conversies op.

Verschillende opties in materialen en soorten displays

Met deze vorm van marketing heb je veel opties. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen. Denk aan aluminium, verschillende soorten karton of bijvoorbeeld pvc. Daarnaast heb je natuurlijk ook veel opties op het gebied van vormgeving. Zo kun je kiezen uit onder andere lifesizers. Lifesizers zijn displays die op ware grootte zijn ontwikkeld. Deze kunnen zo groot zijn als jij wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de displays die in bioscopen geplaatst worden om films aan te prijzen. Daarnaast zijn er ook toonbankdisplays mogelijk. Deze compacte displays stimuleren het kopen van de producten van jouw merk. Wat vormgeving betreft, ben je als klant vaak geheel vrij. Alles kan in overleg.

Werk samen met een ervaren mediabedrijf en kom tot een goed resultaat

Wanneer je kiest voor deze vorm van marketing, is het goed om samen te werken met een professional. Zij weten precies wat er moet gebeuren en zo krijg jij het beste resultaat.