De zomer heeft haar intrede gedaan

De zomer is in volle gang. Tot nu toe is het een erg wisselende zomer geweest, met regenachtige dagen en een week lang met warme dagen. Wanneer de temperaturen hoog oplopen is het voor veel mensen lastig om hun werk nog goed uit te voeren. Denk aan wegwerkers en bouwvakkers. Maar denk ook aan recreanten die willen vissen, wandelen of fietsen. Hier is het koelvest een uitermate geschikte oplossing voor. Het koelvest beschikt over vier koelelementen die geplaatst kunnen worden in het koelvest, waardoor u uren ongestoord uw activiteiten kunt voorzetten. 

Koelvest: de voordelen

Het koelvest van BERTSCHAT® is uniek. De koelelementen van het koelvest zijn verdeeld in 8 blokken, waardoor de elementen uitermate flexibel zijn. Hierdoor kan je elke activiteit uitvoeren die je zou willen uitvoeren. Daarnaast is het totaalgewicht van de elementen iets meer dan 1 kilo. Dit koelvest voelt heerlijk licht aan en kan je ideaal dragen onder bestaande werkkleding of kleding. Het koelvest zelf is van luchtdoorlatend materiaal gemaakt, wat bijdraagt aan de verkoelende functie van het koelvest. Er is keuze uit drie verschillende soorten materiaal: C15, C24 en C28. Dat wat zegt over de verkoelende werking van het koelvest. Dat wordt hieronder toegelicht.

Verschillende varianten koelvest

Er zijn drie verschillende koelelementen. De C15 verkoelt tot 15 graden, de C24 tot 24 graden en de C28 tot 28 graden. Elk koelelement is geschikt voor andere doeleinden. Zo koelt het koelvest met C15 het hardst, maar gaat het koelvest met C28 het langste mee. De koelelementen kunnen eenvoudig en snel weer geactiveerd worden door ze in de koelkast of vriezer te leggen, bijvoorbeeld in een pauze. Is dit een mogelijkheid? Dan is de C15 zeker een aanrader. Voor lange wandeltochten is het koelvest met C24 meer geschikt. De C28 is geschikt voor motorrijders, aangezien deze ook al te maken krijgen met rijwind. Hierdoor worden de elementen continu geactiveerd en kan je oneindig doorrijden. 

Verkoelende pet

Naast het koelvest biedt deze aanbieder ook andere verkoelende producten aan, zoals een verkoelende pet. De koelpet werkt op basis van 100 ml water, waardoor het water verdampt door de omgevingswarmte en geeft een verkoelende werking af. De verkoelende pet is ideaal voor wandelaars, de pet geeft tot zo’n 6 uur een verkoelende werking, waarna het opnieuw geactiveerd kan worden. Bij aanbieder Comfort-Producten is de verkoelende pet met koelvest in combi-deal en levert je een korting van 10 euro op.