Drie belangrijke SEO elementen

Als websitebeheerder ben je er vast wel achter gekomen dat SEO ontzettend belangrijk is. Wie op de juiste manier aandacht geeft aan SEO kan zonder te betalen op de eerste posities in de Google zoekresultaten belanden. In dit artikel vertellen we jou meer over drie SEO elementen die ontzettend belangrijk zijn, namelijk onpage SEO, linkbuilding en webteksten.

Wat is onpage SEO precies?

Onpage SEO heeft met alles op jouw website te maken. In dit geval gaat het over de webteksten, de afbeeldingen, video’s en andere content op de website. Het is daarbij belangrijk dat je website een heldere structuur heeft, gebruiksvriendelijke URL’s, unieke en beschrijvende titel tags, meta descripties, een duidelijke heading en relevante en unieke content. Het grote voordeel van onpage SEO is dat het gratis is en dat je Google kunt laten weten waar een pagina of een website over gaat. Op deze manier krijg je alleen relevante bezoekers op je website waar je sneller jouw doelstellingen mee zult bereiken.

Linkbuilding

Daarnaast zal je moeten denken aan offpage SEO, in dit geval linkbuilding. Voor Google is het belangrijk dat andere websites naar je linken. Er zijn verschillende manieren om links te genereren, namelijk links kopen, links ruilen of dat andere websites jouw content delen (omdat het zo goed is). Daarom is het belangrijk om extra veel aandacht te besteden aan de webteksten (derde element), omdat content uiteindelijk koning is.

Wanneer je zelf weinig tijd hebt voor SEO, dan kun je er voor kiezen om SEO uit te besteden. Het fijne hieraan is dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en dat alles in één keer goed gedaan wordt.

Geef een reactie