Drie handige online marketing tips voor beginners

Tegenwoordig is het bijna niet meer voor te stellen dat er nog bedrijven zijn die niet actief zijn op het internet. Toch zijn er nog genoeg bedrijven die nog helemaal niet bekend zijn met adverteren op het internet. Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden voor online marketing uitbesteden, zul je zien dat er onwijs veel mogelijk is. In dit artikel geef ik drie handige online marketing tips voor beginners. 

 

  • Zorg ervoor dat je lokaal te vinden bent

 

De meeste consumenten zoeken een bedrijf op via Google. Om ervoor te zorgen dat ook jouw bedrijf zichtbaar wordt voor consumenten in de buurt, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen. Maak bijvoorbeeld een Google bedrijfsaccount aan, verzamel beoordelingen en plaats alle bedrijfsinformatie op de website. Hierdoor zal Google jouw bedrijf bij de zoekopdrachten van lokale consumenten weergeven. 

 

  • Laat een mobiel vriendelijke website maken

 

Er zijn genoeg bedrijven die ervoor kiezen om hun klanten van informatie te voorzien op de website. Dit gebeurt vaak aan de hand van blogs of video’s. Echter zoekt vrijwel iedereen dingen op via hun mobiele telefoon. Hierdoor is het belangrijk om te zorgen dat jouw website eenvoudig te gebruiken is voor mobiele telefoons. Daarnaast is dit ook nog eens een factor voor Google om hoger in de zoekresultaten te komen. 

 

  • Videomarketing wordt gezien als de toekomst

 

Steeds meer bedrijven maken gebruik van videomarketing. Het is voor een potentiële klant namelijk een stuk aantrekkelijker om een video te bekijken dan om een stuk tekst te lezen. Daarnaast is het ook mogelijk om de video’s op social media te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook of Instagram. Het voordeel van social media is dat je op een relatief gemakkelijke en goedkope manier mensen kunt bereiken. 

 

Wil je graag meer informatie over online marketing? Neem dan snel een kijkje op https://www.comaxx.nl/.