Excel op de werkvloer

Inleiding: waarom Excel een van de belangrijkste tools in het bedrijfsleven is en wat er op u wacht als u eenmaal de kunst van het gebruik van Excel onder de knie hebt

Excel is niet alleen een essentieel hulpmiddel voor bedrijven, maar het is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden.

Microsoft Excel is een programma waarmee je op een intuïtieve en snelle manier met data om kunt gaan. Het bevat veel tools en snelkoppelingen die u kunt gebruiken om uw werk eenvoudiger te maken.

Excel gebruiken als hulpmiddel voor projectbeheer

Excel is een zeer populair en veelgebruikt spreadsheetprogramma.

De meeste gegevens en formules in Excel zijn gebaseerd op cellen. Dus als we een tool voor projectbeheer willen maken, kunnen we Excel als platform gebruiken.

De Gantt Chart-functie van Excel helpt ons een tijdlijn te tekenen voor onze projecttaken. Met deze functie kunnen we ook sjablonen voor onze projecten maken.

We kunnen Excel ook gebruiken als een app voor taakbeheer door individuele werkmappen te maken voor elk teamlid met taken die aan hen zijn toegewezen in die werkmappen.

Hoe u uw doelen kunt maken en bijhouden met op doelen gebaseerde planning in Microsoft Excel

Op doelen gebaseerde planning is een techniek die u helpt bij het maken en bijhouden van uw doelen. Het stelt u in staat om uw voortgang op een dagelijkse basis te zien.

Het is belangrijk dat je je doel zo duidelijk mogelijk omschrijft. Anders zal het voor de spreadsheet met de doelenplanner niet gemakkelijk zijn om u te helpen de voortgang te bewaken. Om uw doel te definiëren, is het cruciaal om het op te splitsen in wat er moet worden bereikt, hoe lang het zal duren en de resultaten van het voltooien van de taak.

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt berekenen of schatten hoeveel tijd elke activiteit zou moeten kosten, zodat de spreadsheet voor de doelplanner nauwkeurige voorspellingen voor voltooiingsdatums kan weergeven. Een manier zou zijn om taken op te splitsen in uren of minuten en ze op te tellen totdat het gewenste tijdsbestek is bereikt. De andere optie is het gebruik van Microsoft Excel

Tijd besparen met Excel

Bespaar tijd met het leren van Excel. Leer Excel snel! Kijk voor meer informatie op de site van Westhaghe!