Een greep uit het fotocamera-assortiment van Kamera Express

Een camera kopen kan best lastig zijn. Ze zijn er in allerlei soorten en maten én het brengt heel wat vragen met zich mee. Wat voor fotocamera wil je? Waar ga je foto’s van maken? Wil je een vaste of verwisselbare lens? Hecht je waarde aan de grootte van de fotocamera? En zo kunnen we nog veel meer opnoemen. Kamera Express helpt je uiteraard graag bij deze keuze en hebben een aantal verschillende camera’s op een rijtje gezet.

Compact camera

Een compact camera kenmerkt zich door het vaste objectief en staat bekend om zijn comfort en makkelijke bediening. Door het eenvoudig te bedienen scherm kan je gemakkelijk met het point-and-shoot principe een foto maken. De compact camera is door zijn lichte gewicht en compacte formaat al jarenlang favoriet bij mensen die voor een aantrekkelijke prijs vakanties, feestjes en dagelijkse bezigheden willen vastleggen. Inmiddels is de compact camera zo goed ontwikkeld dat deze van meer mogelijkheden is voorzien.

Systeemcamera

De systeemcamera brengt de beste eigenschappen van de DSLR en de compact camera in één camera samen. Zo krijg je een lichte en compacte camera met verwisselbare lens en de nieuwste technologieën en mogelijkheden. Waar een DSLR camera een spiegel heeft, heeft de systeemcamera dit niet. De behuizing van de systeemcamera is dan ook een stuk lichter en compacter dan van de spiegelreflexcamera. De systeemcamera heeft zich snel ontwikkeld, waardoor je prachtige foto’s kunt maken en er in een fractie van een seconde veel beelden vastgelegd kunnen worden.

Meetzoekercamera

De meetzoekercamera maakt het mogelijk om binnen enkele ogenblikken een scherp en doelgericht beeld vast te leggen. Deze camera bepaalt via een optisch systeem de inhoud van de compositie en gebruikt deze in combinatie met een optisch-mechanisch systeem voor de scherpstelling. In tegenstelling tot de populaire spiegelreflexcamera bevat deze camera geen spiegel en kan hij hierdoor vrijwel geruisloos te werk gaan. Dit maakt deze camera geschikt voor het snel vastleggen van beelden tijdens interviews, reportages en de dagelijkse bezigheden.

Een uitgebreid aanbod

Naast de camera’s die hierboven zijn genoemd heeft Kamera Express nog veel meer fotocamera’s in hun aanbod staan. Benieuwd welke dat allemaal zijn? Neem dan snel een kijkje op de website van Kamera Express en laat je inspireren!