Hoe schrijf je een goede SEO tekst?

In principe bestaat een SEO-tekst niet. Teksten schrijf je natuurlijk altijd voor de bezoeker. Google ziet steeds beter wanneer een tekst totale onzin en alleen voor SEO is en of een tekst daadwerkelijke informatieve content heeft. Hoewel een SEO-tekst niet perse bestaat kun je er wel voor zorgen dat je informatieve stuk content goed gevonden wordt. Als online marketingbureau weten wij als geen ander hoe wij dit aan moeten pakken. Het begint allemaal bij onderzoek en de juiste zoekwoorden. 

De serp doormidden gehakt 

De serp (of zoekresultaten) zijn in principe in twee delen gehakt. Aan de ene kant transactionele resultaten en aan de andere kant informatieve content. Transactionele content herken je vaak aan de webshops en commerciële pagina’s die ertussen staan. informatieve resultaten herken je vaak aan een instant answer box en blog pagina’s of Wikipedia pagina’s. Dit onderscheid is van belang, omdat je met een transactioneel zoekwoord nooit een blog kunt laten ranken. Bijvoorbeeld, wanneer je een blog wilt schrijven over LED tuinverlichting, dan is LED tuinverlichting geen goed zoekwoord. Wanneer we dit namelijk opzoeken, zien we vooral commerciële resultaten. Dit zoekwoord is dus een transactioneel zoekwoord. Wanneer je toch wilt ranken op dit zoekwoord, kun je er beter een categorie van maken. Wanneer we het zoekwoord uitbreiden met bijvoorbeeld een vraag of een actie, zoals tuinverlichting aanleggen of waar moet je op letten bij het aanleggen van tuinverlichting zie je wel informatieve resultaten. Dus is hoe moet ik tuinverlichting aanleggen een beter zoekwoord voor een blog dan LED Tuinverlichting. 

Kijk naar vragen rondom dit zoekwoord 

Maak gebruik van keywordtool.io om vragen rondom dit zoekwoord te vinden. Mensen hebben tal van vragen en vullen deze vragen letterlijk in bij Google. Door slim gebruik te maken van deze vragen en hier je content omheen te schrijven, kun je gemakkelijk een stuk content schrijven dat zowel interessant is voor Google als voor de lezer. Denk hierbij aan: – Tuinverlichting aanleggen in de grond 

– Elektriciteit aanleggen voor tuinverlichting 

– Kan tuinverlichting altijd tegen water 

– Waterdichte tuinverlichting aanleggen 

Zoals je ziet zijn er tal van zoekwoorden die passen bij het zoekwoord tuinverlichting aanleggen. Maak gebruik van deze content wanneer je een tekst schrijft. 

Schrijf voor je lezer 

Als laatste wil ik nog even kwijt dat je altijd moet schrijven voor de bezoeker. Het is prima om af en toe ook even met een schuin ook naar zoekmachines te kijken, maar de lezer is de

belangrijkste. Wanneerjenietnaarde lezerkijkt, zal jetekstnergensopslaanenzal de tekstooknietgaanranken.