Hoeveel uur per week besteedt de jeugd aan social media?

Het is geen nieuws dat social media de afgelopen jaren de nieuwe norm is geworden voor iedereens dagelijkse leven. Mensen uit alle doelgroepen maken er gebruik van om in contact te blijven met hun familie en vrienden, en ook delen uit hun dagelijkse leven op social media plaatsen. Maar vooral de jeugd gebruikt social media enorm veel. Zo veel in feite, dat het bijna alle andere aspecten van hun leven heeft overgenomen. In plaats van met vrienden af te spreken, gaan ze liever met elkaar appen of facetimen. In plaats van tijd met elkaar door te brengen, kijken ze naar welke video’s de meeste tiktok likes hebben, of kijken ze naar manieren om Youtube likes kopen. Daarom begint social media een beetje gevaarlijk te worden en is het belangrijk om bepaalde grenzen te zetten.

Hoeveel tijd besteden tieners op social media?

Volgens onderzoeken en statistieken, zitten veel jongeren in Nederland in het algemeen gemiddeld ongeveer drie uur per dag op verschillende social media platformen. Dit bevat niet de tijd die jongeren doorbrengen op andere entertainment media, zoals Netflix of Playstation bijvoorbeeld. In Amerika is de situatie een heel stuk erger, want volgens statistieken daar, brengen tieners tussen de zes en negen uur op social en entertainment media. Vooral met de opkomst van Tiktok en de obsessie met tiktok likes, is in het afgelopen jaar de tijd die doorgebracht wordt op tiktok onder Nederlandse jongeren bijna verdubbeld. Alsnog blijft Youtube de koploper, met gemiddeld 67 minuten per dag. Daarom is het geen verrassing dat mensen nog steeds Youtube likes kopen. Terwijl jongeren dagelijks gemiddeld maar 16 minuten op Instagram zitten, is het maandbereik van Instagram van 71% naar 87% gestegen. Dit laat zien dat social media nog flink gebruikt wordt.

Tips om minder op je telefoon te zitten

Als je onder de indruk bent dat je bijna heel je dag op je telefoon zit en zo niks af krijgt, kan je misschien een paar van deze tips volgen om minder op je telefoon te zitten en je leven weer een beetje op te pakken. De eerste en moeilijkste tip is om je social media apps te verwijderen, ook al is het maar voor een week. Zo kan je als het ware een beetje detoxen en minder afhankelijk te worden van social media, zoals denken aan tiktok likes en Youtube likes kopen. Verder is het te adviseren om minstens een half uur voordat je naar bed gaat, niet meer op je telefoon te gaan zitten. Het verstoord namelijk jouw slaap kwaliteit en de kans bestaat dat je later gaat slapen omdat je je telefoon niet wilt neerleggen. Als laatst, probeer echt iets te doen in je leven. Een hobby vinden is het beste.