Meer bezoekers op je website krijgen?

Je zoekt even naar ‘sportschool Amsterdam’ en Google heeft in nog geen halve seconde ongeveer 23.100.000 ‘antwoorden’ voor je klaarliggen. Uiteraard spit je als zoeker niet alle 23 miljoen resultaten door op zoek naar de geschikte website, maar Google zet ze handig in relevante volgorde voor je. Als bedrijf of blogger is het dus van belang om bij zo veel mogelijk relevante zoekwoorden zo hoog mogelijk in Google te komen staan zodat mensen op jouw website terecht komen. Hoe zorg je hier nou voor?

Inzicht in de werking van Google

Allereerst een stukje voorkennis. Google rangeert websites van meest relevant naar minst websites op basis van hoe relevant ze zijn voor/bij de zoekopdracht . Hoe relevant een website is wordt door een bot in Google bepaalt. Deze ‘checkt’ verschillende onderdelen van een website: de content, autoriteit en technische kant van een website. De content van een website zijn alle teksten, foto’s, en video’s. Door de juiste content op de juiste plekken te zetten op de website kan de bot van google goed de pagina ‘lezen’. Een goede website laat snel en alle links werken perfect. Het laatste onderdeel is autoriteit en dat wil eigenlijk zeggen hoeveel verwijzingen zijn naar jouw website op andere websites. Hoeveel links bestaan er dus naar jouw website? Google interpreteert al deze aspecten aan de hand van een soort checklist, en kan hierdoor websites indexeren. 

Zoekmachine optimalisatie

Hoger in google komen heet met een technische naam SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie. Je kunt als bedrijf er zelf tot op zekere hoogte zorgen dat je goed vindbaar bent in google door ervoor te zorgen dat je website goed functioneert en relevante informatie bevat, maar externe marketingbedrijven zijn volledig gespecialiseerd in zorgen dat er zo veel mogelijk mensen naar jouw website komen. Zij kunnen bijvoorbeeld een internationale seo strategie toepassen en ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk bezoekers op jouw websites terecht komen. Op zoek naar een Belgisch publiek voor je website? Dan zorgen zij voor linkbuilding België waardoor de autoriteit van je website toeneemt en zo jouw website hoger in google komt te staan!