Mobiel vriendelijke websites krijgen een hogere ranking

Google kondigde tijd terug twee belangrijke veranderingen aan in de algoritmes voor mobiele zoekopdrachten.
De eerste wijziging is een hogere ranking voor websites die aangepast zijn voor mobiele weergave, de responsive website; de tweede gaat over betere zichtbaarheid van content voor app-gebruikers.
Daarmee komt Google zijn gebruikers vooral tegemoet bij het zoeken op mobielvriendelijke content.

mobiel-vriendelijke-website dyourdesign

Waar gaat dit precies over?

Tegenwoordig maken de meeste mensen gebruik van mobiele apparaten en tablets als ze wat zoeken. Dus is het eigenlijk logisch dat Google de websites die geoptimaliseerd zijn voor de mobiel beter tot hun recht komen. Vandaar dat de zoekgigant vanaf 21 april op de zoekresultaten pagina hogere posities zal geven aan mobiele en responsieve websites. Er wordt verwacht dat dit een flinke verschuiving in de zoekresultaten zal opleveren. Per saldo moet dit gebruikers kwalitatief betere zoekresultaten opleveren. Sinds afgelopen november worden er al labels toegevoegd aan, die websites die voldoen aan deze voorwaarde. Google wil dat de gebruiker die mobiel zoekt, in minimale tijd de meest relevante resultaten aantreft.

De tweede verandering waar Google op zinspeelt, is eigenlijk al sinds eind februari realiteit: de app-indexering. Gebruikers, die al geregistreerd zijn bij Google en de app hebben geïnstalleerd, krijgen in mobiele zoekresultaten meer details van apps te zien. Er is nu ook een handleiding voor app-ontwikkelaars beschikbaar, waarin de zoekreus uitlegt hoe ze apps het best kunnen indexeren.

Dus met ingang van 21 april a.s. zullen ‘mobile-friendly websites’ beter gaan scoren in de zoekresultaten. Om de mobiele compatibiliteit van je website te testen heeft Google de mobiele vriendelijkheid test gelanceerd om snel te beoordelen of je website voldoet aan de eisen.

Waarom een responsive website?

  • Betere gebruikerservaring
  • Hogere conversie ratio
  • Voorkomt gedupliceerde content
  • Google adviseert responsive webdesign
  • Je loopt voor op je concurrenten

Dyourdesign is gespecialiseerd in het bouwen van een responsive website

Heb je nog geen responsive website en ben je op zoek naar een SEO mobiele vriendelijke website. Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Geef een reactie