De modetrends van dameskleding 2020 en 2021

De temperaturen gaan weer dalen en de bladeren vallen de bomen. Het is weer tijd voor de herfst en de winter. Daarom bespreken wij in deze blog de modetrends 2020 – 2021 in deze blog! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

De natuur

De natuur blijft de inspiratie voor veel kledingdesigners. We zien nog steeds overal de populaire dierenprints in de dameskleding. Om deze printjes bij het seizoen te laten passen is het verwerkt met donkere, warme kleuren. Op deze manier zien we de dierenprintjes met een frisse wind. Naast de dierenprintjes zijn ook de bloemenprintjes een trend. Dit jaar gaan we de donkere tinten veel tegenkomen. Een donker tintje die wordt opgevrolijkt door de felle kleuren van de bloemen.

Kies voor neutraal

We hebben het al veel voorbij zien komen, de neutrale kleuren! Deze kleuren zijn erg makkelijk te combineren, naast dat ze ook nog eens een chique uitstraling hebben. Ook zien we veel de sur ton sur look voorbij komen. Dit houdt in dat je kledingstukken met dezelfde kleur draagt. Dit lijkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet! Door het goed met elkaar te matchen kan het er heel mooi uitzien! Geloof ons maar, deze trend zal een lange tijd mee gaan!

Het materiaal

Wanneer we het hebben over velours, hebben we het over een heerlijke stof. Sommige vinden het meer een pyjama stof, maar anderen vinden dit weer helemaal te gek. Deze stof geeft de kleding meer kleurdiepte en is dus een erg mooie stof!

Figuurtjes

Figuurtjes: Deze zien we nog veel terug de aankomende tijd. Denk aan tweed, ruiten en pied-de-poule. Dit past heel erg goed bij de neo-bourgeois trend. Het voordeel van deze trend is dat je het zelf kunt bepalen hoe jij deze figuurtjes wilt toepassen in je outfit. Heb je een voorkeur voor neo-bourgeois accentje in je outfit? Dan kun je voor een sjaaltje, of een scrunchie kiezen. Er is genoeg keuze! Na het lezen van deze blog heb je hopelijk nóg meer zin om je wintergarderobe te vernieuwen!