Mogelijkheden van een lasermachine: materialen

Een lasermachine helpt je snel en moeiteloos vele materialen snijden of graveren. Lasermachines bieden je uitgebreide mogelijkheden als het gaat om lasersnijden en graveren. Talloze materialen kunnen worden verwerkt, variërend van acryl tot hardboard en van metaal tot textiel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Acrylaat

Acrylaat is een van de meest bewerkte materialen omdat het makkelijk te snijden en te graveren is. Dit materiaal wordt o.a. veel gebruikt in de sign industrie. Nabewerking is niet nodig omdat het acrylaat met een gladde snijlijn uit de machine komt.

Rubber

Rubber en schuimrubber zijn zowel te snijden als te graveren met een hybride lasermachine. Door het graveren van rubber is het bijvoorbeeld mogelijk om stempels te maken. Met schuimrubber maken mensen vooral inlays voor koffers en flightcases.

Karton

Karton kun je snijden en graveren met de hybride lasermachine. Mensen gebruiken het karton bijvoorbeeld om sjablonen te maken om te verven of te spuiten. Feitelijk kan ieder soort karton met een lasermachine bewerkt worden.

Glas & Spiegel

Met de machine is het makkelijk om op glas of spiegels te graveren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een logo op een wijnglas te graveren. Een mooie gravure van een logo op een spiegel is voor interieurbouwers een mooie toevoeging.

Hout

Hout is zowel te snijden als te graveren met de hybride lasermachine. Door de lage kostprijs van het materiaal wordt het door veel van onze klanten gebruikt. Bijvoorbeeld door scholen, architecten en modelbouwers. Er zijn verschillende houtsoorten te bewerken.

Textiel

Het snijden en graveren van textiel en leer is geen probleem voor de hybride lasermachine. Klanten in de textielindustrie gebruiken de machine bijvoorbeeld om logo’s en emblemen te graveren en snijden voor op kledingstukken.

Lasermachine bestellen

Of je dus metaal gaat graveren of leer gaat snijden, met een lasermachine wordt jouw klus een fluitje van een cent. In het assortiment van BRM lasers vind je lasermachines in diverse modellen. Ze verschillen onder andere qua vermogen, afmetingen en prijs. De machines worden standaard als geheelpakket geleverd. Dit houdt in dat de machines geleverd worden met een aantal essentiële toebehoren. Zo kun je er meteen mee aan de slag. Kijk snel op de website!