Online marketing voor ZZP’ers

Het is als ZZP’er uiteraard van groot belang dat je een klantenbestand opbouwt. Zeker als beginnend ondernemer is het lastig om op te boksen tegen de grotere bedrijven. Deze bedrijven hebben vaak ook veel meer financiële middelen om hun positie in de markt te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van Google Adwords of andere duurdere methodes om een toppositie in Google te behalen.  Als ZZP’er is dit vaak een stuk lastiger. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om als ZZP’er ook succes te behalen. SEO uitbesteden is niet meer alleen mogelijk voor de elite, ook kleinere bedrijven kunnen hier gerust gebruik van maken. Wij zochten uit wat de voordelen zijn van online marketing voor ZZP’ers, wat de kosten hiervan zijn en hoe je dit zelf kunt bereiken.

Voordelen online marketing voor ZZP’ers

Doormiddel van online marketing zorg jij als ZZP’er ervoor dat klanten jou makkelijker kunnen vinden. Daarnaast is het ook de perfecte manier om meer vertrouwen te winnen. Als jij goed staat aangeschreven op internet en makkelijk gevonden wordt, zullen mensen sneller vertrouwen hebben in jouw diensten en producten. Daarnaast weten we ook nog eens dat de online markt alleen maar zal blijven groeien de komende jaren. Online marketing is dan ook de perfecte manier om een brede (en groeiende) doelgroep aan te spreken.

Wat kun je zelf doen?

Als je online marketing zo goedkoop mogelijk wilt houden is er al veel wat je zelf kunt doen.

  • Een goed ontwerp voor jouw website: dit is misschien wel de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Als het ontwerp van jouw website enorm goed is, zal dit al snel het vertrouwen in jouw bedrijf vergroten. Natuurlijk zorgt een prachtig ontwerp niet direct voor meer bezoekersaantallen. Mensen moeten deze site nog wel kunnen vinden. Zij vinden een website meestal doormiddel van zoekmachines.
  • Teksten schrijven: deel jouw kennis en ervaring doormiddel van relevante teksten. Probeer daadwerkelijk wat toe te voegen met jouw teksten en verwerk hierin wat zoektermen om beter zichtbaar te worden op zoekmachines.
  • Gebruik foto’s om jouw website mee te illustreren.

Natuurlijk kunnen we nog veel meer dingen opnoemen die jij zelf kunt doen. Als we het kort willen omschrijven is het bijhouden van jouw website de belangrijkste marketingtool die je kan inzetten. Op langer termijn zal jij hiervoor baat bij hebben.

wat moet je doen voor je website

Kosten van online marketing

Online marketing kun je zo duur maken als je zelf wilt. Als je zelf heel veel technieken wilt proberen en hier ook tijd en geld insteekt, is het wel belangrijk dat dit ook daadwerkelijk iets oplevert. Als je hier net echt kaas van gegeten hebt, is het raadzaam om dit werk uit te besteden aan een deskundige. In veel gevallen geldt: ‘no cure, no pay’. Zo ben je er zeker van dat je pas hoeft te betalen als het je ook echt wat oplevert. Ben je erg geïnteresseerd in het adverteren met Google Adwords, maar ben je bang dat dit te duur zal zijn voor jouw kleine bedrijfje? Neem dan contact op met een SEA-specialist. Zij weten precies op welke zoektermen jij kunt adverteren om zoveel mogelijk klanten te bereiken en dat tegen de laagste prijs.