Overal en altijd je e-mail beheren

De tijd dat je je e-mail alleen op je eigen computer kon controleren is allang voorbij. Tegenwoordig bieden alle internetproviders en ook telefoonaanbieders aan om je te voorzien van een gratis e-mailadres waarop je altijd en overal kan inloggen. Vrijwel alle grote internetaanbieders in Nederland bieden deze mogelijkheid. We vertellen je graag voor welke webmail provider je het beste kan kiezen en hoe je het e-mailadres vervolgens kan instellen.

Welke webmail provider

Tegenwoordig bieden vrijwel alle internetproviders aan om je een gratis webmail adres te geven. Dit is voor de providers zelf ook handig, want dan hebben ze gelijk een e-mailadres waarop ze je kunnen bereiken. Vrijwel alle internetaanbieders bieden de mogelijkheid om webmail te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Vodafone, Tele2, KPN of XS4ALL webmail. Eigenlijk werkt het bij alle providers enigszins hetzelfde maar via de link in dit blogartikel kan je meer informatie vinden over de laatstgenoemde aanbieder.

Je e-mailadres instellen

Er zijn een aantal manieren om je e-mailadres in te stellen. Wanneer je een internet abonnement afsluit bij XS4ALL krijg je er direct een gratis e-mail adres bij inclusief instructies om hiervan gebruik te maken. Als je de e-mail wil instellen in een softwareprogramma op je computer, bijvoorbeeld in Outlook, maak je gebruik van IMAP of POP3. Waarbij IMAP het meest logische is omdat je dan altijd er op ieder apparaat je e-mail up-to-date kan houden.

Problemen met je XS4ALL webmail

XS4ALL bestaat al meer dan 25 jaar in is daarmee de oudste internetaanbieder van ons land. Daardoor kan je ook rekenen op stabiele servers waardoor je e-mail altijd bereikbaar is. Is er toch een probleem met je internetverbinding of e-mailbeheer, dan kan je altijd meer informatie vinden via de link in dit artikel of contact opnemen met de klantenservice van XS4ALL.