Pennen mooi laten bedrukken? de voor- en nadelen op een rijtje gezet

Heb je een eigen bedrijf? En wil je pennen mooi laten bedrukken door een professionele partij? Als ondernemer wil je natuurlijk op een effectieve manier jouw marketinguitingen zichtbaar maken. Een van de mogelijkheden hiervoor is het laten bedrukken van merchandise, zoals pennen. Pennen zijn een populaire keuze voor bedrijven omdat ze praktisch, goedkoop en gemakkelijk te verspreiden zijn. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het laten bedrukken van pennen? En zijn er ook nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn? In deze blog zet ik voor- en nadelen voor het bedrukken van pennen op een rijtje.

Voordelen

Goedkoop

Pennen komen in verschillende prijsklassen, maar over het algemeen zijn ze relatief goedkoop om aan te schaffen. Bovendien kun je vaak korting krijgen bij grotere bestellingen.

Praktisch

Pennen zijn een praktisch en bruikbaar voorwerp dat iedereen gebruikt. Het is daarom een zeer effectieve manier van marketing omdat mensen de pen van jouw bedrijf zullen gebruiken en mogelijk zelfs aan anderen zullen geven.

Merkbekendheid

Bedrukte pennen helpen de merkbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. Wanneer mensen de pen gebruiken, zien ze de naam en het logo van jouw bedrijf, waardoor jouw merk top-of-mind blijft.

Grote verspreiding

Pennen kunnen gemakkelijk worden verspreid en dit kan een grote impact hebben op potentiële klanten voor jouw bedrijf. Door de potentiële vele gebruikers, is de kans ook groter dat jouw merk wordt gezien door een breder publiek.

Nadelen

Lage kwaliteit

Het kan zijn dat de goedkopere pennen van mindere kwaliteit zijn. Dit kan leiden tot een negatief beeld van jouw bedrijf als de pennen na een korte gebruiksduur al kapot gaan.

Materiaalkeuze

Het materiaal en de kleur van de pen kan invloed hebben op de kwaliteit van de bedrukking. Dit kan soms leiden tot een minder verfijnde uitstraling van jouw bedrijfslogo.

Te groot aanbod

Pennen worden door veel bedrijven gebruikt als marketingtool en er kan daardoor een overaanbod ontstaan. Dit kan resulteren in minder aandacht voor jouw merk en minder effectieve marketing.

Samenvatting

Het laten bedrukken van pennen kan een effectieve en relatief goedkope manier zijn om de merkbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. Het biedt een praktische en nuttige marketingtool die gemakkelijk kan worden verspreid en een groot publiek kan aanspreken. Het is echter belangrijk om ook nadelen in overweging te nemen, zoals dat de goedkope pennen van mindere kwaliteit kunnen zijn en dat er een risico is dat een overaanbod van bedrukte pennen kan leiden tot minder effectieve marketing. Het is aan jou als ondernemer om de voor- en nadelen af te wegen en te beslissen of het bedrukken van pennen een geschikte marketingtool is voor jouw bedrijf.

 

Bron: www.bedrukken.nl