Een pup en een nieuwe baan: kan dat?

Het in huis nemen van een nieuwe pup vraagt om veel verantwoordelijkheid. Een pup heeft tijd nodig om zich te hechten aan zijn nieuwe baasjes en ook de opvoeding mag niet verloren gaan. Uiteraard had je van tevoren al nagedacht hoe je dit zou gaan doen. Dit was het ideale moment om een pup in huis te nemen! En dan komt dat ene aanbod: je mag beginnen bij een nieuwe baan. Het liefst zo snel mogelijk. Je hart zinkt al in je schoenen als je denkt aan die grote puppyogen. Hoe pak je dit nu aan? Je kun niet direct vrij nemen en je kunt je puppy ook niet hele dagen alleen thuis laten. Is het mogelijk om deze pup gewoon lekker bij je te houden of moet je toch een ander baasje gaan zoeken?

De pup naar een ander baasje brengen is geen optie

Je hebt vol overgave gekozen voor een pup en deze hond is zich gaan hechten aan jou. Waarschijnlijk heb je al eerder alle voor- en nadelen van een hond in huis op een rijtje gezet. Een nieuwe baan moet dan ook geen reden zijn om je hond onder te brengen bij een nieuwe baasje. Met een paar simpele tips & tricks kun jij ervoor zorgen dat jouw pup niks tekort komt en dat je carrière er ook niet onder lijdt.

Ga in gesprek met je directe omgeving

Leg je probleem eens voor aan je directe omgeving. Natuurlijk kun je de komende week direct een puppycursus online volgen, maar dat zorgt er nog niet gelijk voor dat je pup lang alleen thuis kan blijven en zijn behoeftes ophoudt. Vraag eens of er iemand is die het leuk vindt om je pup in de middag uit te laten. Zorg dat diegene een uurtje kan blijven en je pup even alle aandacht geeft. Zo breek je de dag en kan je hond er weer tegenaan.

Bespreek of de pup ergens anders kan blijven

Misschien is er wel iemand in je omgeving die je pup tijdens jouw werkdagen in huis wilt nemen. Je brengt hem dan in de ochtend en haalt hem na je werktijd weer op. Zo krijgt hij nog steeds de onderverdeelde aandacht en opvoeding en kun jij verder met hem aan de slag als je thuis komt. Ondertussen kun je hem ook leren om steeds iets langer alleen te blijven, zodat dit oppasadresje uiteindelijk niet meer nodig is.

Stel de baan een maand uit

In de meeste gevallen kun je niet direct beginnen bij een nieuwe baan. Ze houden eigenlijk altijd wel rekening met een opzegtermijn of iets dergelijks. Je kunt natuurlijk opperen of je pas over een maand of anderhalve maand kunt beginnen. Zo heb je voldoende tijd om je pup eerst goed op te voeden en alle hondentrainingen te bekijken.

Regel een hondenuitlaatservice

Als je genoeg tijd hebt geïnvesteerd in de opvoeding van je pup, is het mogelijk om hem wat langer alleen te laten. Natuurlijk moet een hond nog steeds uitgelaten worden om de zoveel tijd. Zorg dat je, als het in de directe omgeving niet mogelijk is, een hondenuitlaatservice regelt. Zo krijg je hond nog steeds zijn dagelijkse beweging als jij aan het werk bent.