SEO-teksten in opdracht schrijven

Voor alle websites is het van belang dat er pakkende en sprankelende teksten op staan. Die teksten moeten ook de posities in de resultaten van zoekmachines ophogen, waardoor meer mensen de websites bezoeken. Daarnaast moeten de teksten ook interessant zijn voor de doelgroep, zodat de websites niet alleen hoog in de resultaten komen, maar ook daadwerkelijk aangeklikt worden door de mogelijke lezers. Dit soort teksten zijn SEO-teksten. Het is echter niet heel gemakkelijk om zulke teksten te schrijven. Daarom is het een goed idee om die opdracht uit te besteden. Zo ben je verzekerd van goede SEO-teksten zonder dat je je er zelf in hoeft te verdiepen.

De moeilijkheidsgraad van SEO-teksten

SEO-teksten moeten aan allerlei verschillende voorwaarden voldoen. Zo mogen zoekwoorden niet te vaak voorkomen in de tekst, maar als je helemaal geen zoekwoorden gebruikt of net te weinig, zal de tekst niet hoog in de zoekresultaten komen. Je kunt al deze voorwaarden natuurlijk zelf gaan uitzoeken en alle tips en trucjes proberen te vinden, maar dat kost erg veel tijd. Daarnaast loop je ook nog het risico dat het eindresultaat nog niet aan de juiste voorwaarden voldoet. Daarom kan je de SEO-teksten voor je website beter laten schrijven door mensen die hierin gespecialiseerd zijn.

Teksten voor mensen en zoekmachines

Naast dat het belangrijk is dat een SEO-tekst hoog in de zoekresultaten belandt, is het ook belangrijk dat de mensen voor wie deze tekst bedoeld is hem ook daadwerkelijk lezen. Door goede SEO-teksten te laten schrijven, wordt aan de doelgroep duidelijk waar je website over gaat, wat leidt tot meer klanten. Naast het hebben van SEO-teksten op de site, is het ook belangrijk dat de website waar deze teksten op zullen verschijnen SEO geoptimaliseerd is. Je kunt SEO-teksten laten schrijven voor vele verschillende doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn webteksten, teksten voor op blogs, teksten voor in webshops, teksten voor in brochures maar ook vertalingen.

Niet zomaar een tekst

Als je het schrijven van teksten voor op je website aan iemand anders uitbesteed, is het van belang dat de schrijver zich goed verdiept in het bedrijf. Een goede SEO-tekstschrijver zal nooit zomaar beginnen met het schrijven van een tekst, maar altijd eerst de site goed bekijken. Ook is het belangrijk om te kijken naar de zoekwoorden die nodig zijn om de website omhoog te halen in de zoekresultaten. Als alle teksten op één zoekwoord gericht zijn, zal de website hoog komen als er naar dat zoekwoord  gezocht wordt. Als er op andere woorden gezocht worden die inhoudelijk wel over de website gaan, maar niet als zoekwoord gebruikt zijn, dan loop je mogelijk klanten mis.

Altijd in overleg

SEO-teksten worden natuurlijk niet zomaar zonder overleg op de website geplaatst. Je hebt als opdrachtgever altijd het recht om de teksten door te lezen en aan te laten passen als je niet tevreden bent over de kwaliteit of de inhoud. Ook als je snel een SEO-tekst nodig hebt, is het mogelijk om dit in opdracht te laten doen. Veel tekstschrijfbedrijven zijn namelijk in staat om binnen 24 uur een tekst af te leveren!

Geef een reactie