Speelgoed kopen? Hier moet je op letten!

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen, zo ook speelgoed. Zowel online als in de fysieke winkel vind je nog steeds een enorm aanbod aan speelgoed. Het ziet er allemaal leuk uit en de keuze uit het reusachtige aanbod, kan dan ook erg lastig zijn. Daarom hebben wij een paar tips waar je op kunt letten bij het kopen van speelgoed!

1.    Denk aan de leeftijd

We beginnen bij de leeftijd. Het is belangrijk dat je let op de leeftijd waar het speelgoed voor bedoeld is. De vermelding: ‘niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar’ is vooral belangrijk. Deze melding houdt eigenlijk in dat er kleine onderdelen bij zitten die ingeslikt kunnen worden door het jonge kind. Kies dus voor de juiste leeftijd, zodat het niet alleen leuker wordt, maar ook veiliger!

2.    Veiligheid staat voorop

Veiligheid is het belangrijkste aspect bij speelgoed. Helaas is niet al het speelgoed ook altijd helemaal veilig. Door dit te checken kunt je kijken naar het CE-label op de verpakking. Daar staat of het speelgoed voldoet aan de EU-veiligheidsvoorschriften. Houten speelgoed van houtenspeelgoed-shop.nl is een goede optie wanneer het gaat om veiligheid. Dit speelgoed is namelijk natuurlijk en bevat minder chemicaliën.

3.    Kies voor speelgoed dat de creativiteit stimuleert

Speelgoed dat de creativiteit stimuleert is een goede keuze voor het kind. Op deze manier kan je zoon of dochter experimenteren. Denk aan blokken of een puzzel. Het bouwen, ontdekken en spelen is erg belangrijk voor het kind!

4.    Variatie is belangrijk

Zorg ervoor dat je variatie aanbrengt in het speelgoed. Heeft je kindje al veel speelgoedauto’s? Kies dan een keer voor iets anders zoals een puzzel. Toch is het ook belangrijk dat je kind niet te veel speelgoed heeft, zo wordt de keuze voor hem of haar heel lastig gemaakt doordat er geen overzicht meer is. Zorg dus voor een goede balans!

Heb je nieuw speelgoed nodig? Neem dan eens een kijkje op www.houtenspeelgoed-shop.nl. Op deze website vind je allerlei veilig speelgoed voor verschillende leeftijden. Wanneer je voor 17:00 uur een bestelling plaatst, heb je het morgen al in huis!