De start voor het opzetten van een nieuwe website

Ben je van plan om een nieuwe website te gaan maken of laten maken? Dan is het goed om de volgende stappen te doorlopen.

Bedenk een naam voor je nieuwe site

Het start allemaal met een goede domeinnaam. Bedenk daarom een sterke naam. Doe een domeinnaam check en ontdek zo of de naam nog vrij is. Kies de juiste extensie (.nl of bijvoorbeeld .com) en leg de domeinnaam direct vast. Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen vast te leggen voor verschillende landen. Op die manier ontstaan er later nooit problemen als iemand een domeinnaam al heeft gekozen. Kies ook direct de juiste hosting bij de domeinnaam.

De juiste hosting

Er zijn verschillende opties voor de hosting. Zo is het mogelijk om een gedeelde server te gebruiken. Voor een kleine site is dit een goede optie. Het is betaalbaar en voldoet vaak aan wat er nodig is. Wil je meer dan is een eigen server of een vps (virtual private server) een goede keuze. Een grotere site zal hier beter op draaien. Het is stabieler en ook sneller. Daarnaast is een vps ook een stuk veiliger dan een gedeelde server.

Het ontwerp van de site en haar functionaliteiten

Nu de domeinnaam is vastgelegd is het tijd om na te denken over het doel van de site. Wat wil je gaan bereiken met de site? Welke functies moeten er opgenomen worden in de site? Hoe moet alles eruit komen te zien? Het is goed om de mogelijkheden te bekijken en te ontdekken. Wanneer je de site laat maken is het prettig om samen te sparren over de mogelijkheden en de opties. Zo zal de site naar een hoger plan groeien. Het is belangrijk om vooraf de juiste indicaties te gaan maken over het budget en de tijdslijn met de webdesigner en programmeur.