Wat zijn vaporizers en waar gebruik je ze voor?

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Dat wordt snel duidelijk als je op een sigarettenpakje kijkt. Maar hoe zit dat dan met de rook van wiet? Eigenlijk kan je ervan uitgaan dat alles wat je verbrandt en in je longen krijgt gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Die schade wordt veroorzaakt door het vrijkomen van teer, koolstofmonoxide en andere giftige verbrandingsproducten. Dit vergroot de kans op longziektes zoals COPD, longontsteking (bronchitis) en mogelijk ook op longkanker. Het goede nieuws is dat je hier wat aan kunt doen. Deze risico’s voor je luchtwegen kunnen (deels) voorkomen worden door het gebruik van een vaporizer, ook wel een verdamper genoemd.

Wat is een vaporizer?

Veel mensen denken gelijk aan een elektronische sigaret die e-liquid of andere vloeistoffen bevat. Maar er zijn ook vaporizers te koop die plantmateriaal kunnen verdampen. Die zijn geschikter voor cannabis. Een vaporizer is te vergelijken met een klein oventje. Een vaporizer verbrandt het plantmateriaal niet, maar verwarmt deze tot een temperatuur tussen de 157ºC en 226ºC. Hierdoor vindt er geen actieve verbranding plaats maar verdampen de actieve stoffen (in het geval van cannabis onder andere THC). Het plantmateriaal verandert van vorm door de verhoging van de temperatuur. De vaste stof verandert dan in een gas, dat je in kan ademen. En dat dan zonder de verbrandingsproducten.

Welke vaporizer moet ik kiezen?

Er zijn meerdere varianten op de markt. Zo zijn er draagbare en zogenaamde desktopvaporizers. Draagbare vaporizers werken meestal op een accu en kunnen minder efficiënt verdampen omdat ze een kleiner compartiment hebben dat de verdamping regelt. Desktopvaporizers zijn geschikt voor mensen die hun cannabis vooral thuis gebruiken. Bij sommige desktopvaporizers komt de damp in een zak terecht, waardoor je de damp rustig op je gemak kan inademen. Ben je veel onderweg en wil je overal kunnen ‘vapen’ neem dan een draagbare. Gebruik je vooral thuis, neem dan een desktopvaporizer.

24high.nl

Als je op zoek bent naar vaporizers, maar je weet niet waar je moet zoeken, maak je dan geen zorgen. Er zijn veel plaatsen die vaporizers online verkopen. Helaas verkopen ze niet allemaal de beste kwaliteit. Bij 24high.nl kun je alle soorten vaporizers kopen. Ze verkopen producten van verschillende merken zoals Tsunami, Flowermate, Storm, Loki en nog veel meer. Geïnteresseerd? Kijk snel op hun website!