Verbeter je ranking met backlinks van je concurrenten

Het optimaliseren van je inkomende links kan een positief effect hebben op de ranking van je webpaginas. Het is moeilijk is om goede backlinks te krijgen, dus is het de moeite waard om te profiteren van het werk van je concurrenten.

We zetten in vier stappen uiteen, hoe je dit kunt aanpakken.

Stap 1: Controleer je website

Voordat je aan de slag gaat met de links die verwijzen naar je website, moet je ervoor zorgen dat je webpagina’s goed genoeg zijn. Als je website niet sterk is, zal het ook moeilijk zijn om goede backlinks te krijgen. De webpaginas van je website moeten relevant zijn voor de zoekwoorden waar je een hoge ranking mee wilt behalen. Zo niet, dan zul je geen hoge ranking krijgen voor de gekozen zoekwoorden.
Ook moet de Googlebot de inhoud van je pagina begrijpen. Met een SEO analyse tool kan je je webpaginas controleren op technische fouten.

Stap 2: Ga op zoek naar de beste websites in jouw branche

Zoek in Google naar de top-5 zoekwoorden die gerelateerd zijn aan je bedrijf. Loop de websites na, die bij deze zoekwoorden zijn vermeld op de eerste pagina. Maak een lijst van de websites die voor al deze zoekwoorden op de eerste pagina verschijnen.

Stap 3: Zoek naar de belangrijkste links van deze top websites

Ahref links concurrenten

Gebruik een link building tool, zoals Ahrefs om de belangrijkste links te vinden die verwijzen naar deze gevonden websites. De Site explorer van Ahrefs toont je de kwaliteit van de links die verwijzen naar de top-sites. Je krijgt een Domain en Url rank te zien. Een ranking van 0-30 is niet interessant, 31-70 is gemiddeld en 71-100 is populair. Hoe hoger de ranking hoe belangrijker de link.

Stap 4: Probeer nu ook die backlinks te krijgen

Profiteer van het werk van je concurrenten en probeer de links van deze paginas te krijgen. Wees creatief! Sommige websites geven je link naar jouw website als je in ruil daarvoor iets aanbiedt. Anderen zullen een link met je delen, als je hen helpt om een probleem op te lossen. Er zijn veel manieren toegestaan om een link van een website te krijgen.

Zelfs als er maar een paar van de websites besluiten om te linken naar jouw site, zal dit effect hebben op je rankings.

Geef een reactie