Voorkom het wegvallen van resultaten in Google met SEO

De ontwikkeling van een nieuwe site is vaak een langdurig traject. Er wordt gewerkt aan een mooier ontwerp, aan een sterke conversie kracht, en de navigatie wordt nu nog beter en gebruiksvriendelijker. Overal wordt aan gedacht maar toch zie je steeds vaker dat er iets over het hoofd gezien wordt. De SEO speelt vaak een te kleine rol in het geheel. Te beperkt en in de meeste gevallen te laat ingeschakeld.

Oude naar nieuwe website

Wij werden mede om deze redenen benaderd door een bedrijf. Een website die prima gevonden werd maar met weinig mogelijkheden. We maakten een plan van aanpak voor een vloeiende overgang van de oude url naar de nieuwe url.

De nieuwe responsive website heeft nu op elke pagina een duidelijke Call to Action en er is goed nagedacht over conversie optimalisatie, de bezoekers kunnen gemakkelijk via filters de juiste keuze maken in het schepen aanbod. Tevreden klanten kunnen reviews plaatsen en tickets voor boottochten kunnen via iDeal gekocht worden. De website is door ons ontworpen en ontwikkeld.

En voor SEO het belangrijkste punt de waarde van de oude site is bij het omzetten meegenomen naar de nieuwe site volgens de richtlijnen van Google.

De invloed van SEO

Wanneer er geen rekening gehouden wordt met SEO kan dat vervelende gevolgen hebben.
Hierbij geef ik je een voorbeeld van de invloed van SEO bij het restylen en het omzetten van een bestaande website.

De homepage, waardeverdeling sitestructuur, interne links en de content hebben de meeste invloed op SEO tijdens het traject van het omzetten van de website. In het positieve geval is de impact minimaal. Een kleine dip is vaak onvermijdelijk. De posities van de nieuwe URL’s in de SERPs moeten opnieuw worden beoordeeld en gewaardeerd door Google. Dit zal enkele weken duren.

Het SEO verkeer zal zich uiteindelijk herstellen en zelfs toenemen. Onder goed toezicht bij het omzetten en het doorvoeren van SEO kansen en technische verbeteringen zal het verlies van bezoekers dan ook weer herstellen. Dus bij het tijdig en juiste doorverwijzing van de linkwaarde in combinatie met de juiste sitestructuur en zo min mogelijk content wijzigingen zal het traject positief zijn.

Maar in het negatieve geval waarbij er geen rekening gehouden wordt met de invloed van SEO tijdens het omzetten en het restylen van een bestaande website kan het gebeuren dat er totaal geen verkeer meer is en binnen enkele maanden ben je ver naar beneden gezakt in de zoekresultaten.

Als dit gebeurd is er vaak na maanden nog steeds geen herstel te zien. Na het omzetten van een site waar geen rekening is gehouden met SEO is herstel héél langdurig. Nu zal je niet kunnen zonder flinke SEO investering zoals techniek en content.

Denk aan SEO

Zorg dus bij het omzetten en het restylen van een bestaande website voor een goed en duidelijk plan van aanpak waarbij SEO de aandacht krijgt. Hierbij kun je goed gebruik maken van een specialist van een bureau zoals Totaal Online Marketing.
Wij geven advies gedurende het project. Hoe eerder, hoe groter de besparing en dus je winst!

Geef een reactie