Waarop worden de kosten van een website gebaseerd?

Als je een nieuwe WordPress website Amsterdam wilt laten maken, wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. Deze kunnen behoorlijk uiteenlopen. Er zijn een hoop verschillende factoren die bepalen wat de kosten van een WordPress website zijn. Daarom zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en over na moet denken. We hebben een aantal van de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet.

Het design van je website

Het design bepaald voor en groot deel wat de kosten zijn voor je website. Wanneer een website eerst wordt ontworpen door een professionele designer en vervolgens wordt gemaakt door en developer lopen de kosten al snel op. Daarentegen zijn de kosten bijvoorbeeld een stuk lager als je de website door één persoon hebt laten maken. Tegenwoordig is het namelijk helemaal niet perse nodig om een designer in te schakelen als je een mooie en professionele website wilt laten maken.

Maatwerk of thema

Je kunt voor een WordPress allerlei thema’s kopen, je hebt dan al een goede basis voor je website. Vervolgens kan dit naar jouw wensen worden aangepast. Veel websites worden tegenwoordig zo gemaakt, het is namelijk makkelijker en het werkt erg goed. Daarnaast kan je ook een website helemaal vanaf scratch laten maken, je kunt je voorstellen dat de kosten wordpress website dan een stuk hoger zijn.

De functionaliteiten

Een groot onderdeel van je website zijn de functionaliteiten. Wanneer er complexe systemen gemaakt of gekoppeld moeten worden aan je website zullen de kosten een stuk hoger zijn. Een website die alleen is bedoeld om je bezoekers te informeren is weer een stuk goedkoper.

Extra’s voor je website

Als je een website wilt laten maken, kun je er natuurlijk voor kiezen om ook de teksten te laten schrijven of de marketing te laten doen. Hierdoor stijgen de kosten natuurlijk ook. Bedenk je daarom goed wat je zelf doet en wat je laat doen. Sommige dingen kun je zelf, maar soms is het ook beter om het uit te besteden. De marketing bijvoorbeeld kun je beter laten doen door iemand met veel ervaring. Uiteindelijk zal dit je een hoop geld oplevert als het goed aangepakt wordt.