Welke lifehacks op het gebied van kleding zijn er?

Heb je wel eens van lifehacks gehoord? Lifehacks zijn handigheidjes die het leven een stuk gemakkelijker maken. In deze blog gaan we in op lifehacks voor kleding. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat die ene wollen trui stopt met pluizen? 

Tijd besparen: strijkvrije overhemden

Overhemden worden door veel mannen dagelijks gedragen. Bijvoorbeeld naar het werk of naar een chique diner. Een overhemd is een net kledingstuk waardoor je er gelijk representatief uitziet. Heel fijn, alleen het kan nog een gedoe zijn om een overhemd te strijken.  Na het wassen van een overhemd is deze namelijk altijd gekreukeld. Wanneer je vervolgens dagelijks een vers overhemd aan wil trekken, zul je heel wat moeten strijken. Heb je hier geen zin in? Dan raden we je aan een strijkvrij overhemd te kopen bij Hemdvoorhem.  

Kauwgom aan je kleding makkelijk verwijderen

Het is je ongetwijfeld al eens overkomen: kauwgom aan je kleding. Niet erg hygiënisch, zeker niet wanneer de kauwgom niet van jou is. Die kauwgom wil je natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Maar hoe doe je dat zonder het erger te maken? Daar is een handige lifehack voor! Leg het kledingstuk in de vriezer en wacht een nachtje. De volgende ochtend is de kauwgom bevroren en makkelijk te verwijderen! 

Pluisjes en pillen makkelijk verwijderen

Je favoriete nieuwe wollen trui begint na een aantal keer dragen al snel te pluizen. Niet echt een fraai gezicht. Maar weer maar niet bang, je hoeft je onlangs aangeschafte wollen trui niet gelijk weg te gooien. Met een simpel scheermesje kun je de pluisjes en pillen eenvoudig verwijderen. In een tijdsbestek van enkele seconden is jouw wollen trui weer als nieuw! 

Rits vast? Zeep! 

Een rits die niet goed functioneert betekent normaal gesproken het einde van het dragen van een kledingstuk. Toch is er een simpele manier om ervoor te zorgen dat je rits weer functioneert. Pakt een stuk zeep en ga met het stuk zeep over de rits heen. De zeep werkt als een soort smeerolie en dus kan jouw jas, vest of ander kledingstuk voorzien van rits weer gemakkelijk open en dicht!