Een zoekwoorden onderzoek uitvoeren

Wanneer je een website laat bouwen, wil je natuurlijk dat hij klanten voor je gaat werven. Het is dan belangrijk dat de website de taal spreekt die je doelgroep in Google en andere zoekmachines gebruikt. Op die manier kan je website vertoont worden wanneer het zoekgedrag van potentiële klanten overeenkomt met de woorden en zinnen die in jouw websiteteksten verwerkt zijn. Maar hoe voer je een zoekwoordenonderzoek eigenlijk uit?

Kijk naar welke woorden je concurrenten gebruiken

Een goede eerste stap om achter de juiste zoekwoorden te komen, is door jouw product of dienst in Google te zoeken en vervolgens bij de top 3 websites te kijken welke woorden en zinnen er in de website zijn verwerkt. Op die manier kun je inspiratie opdoen voor het uit te voeren onderzoek.

De Google zoekwoordenplanner

Met de woorden die je op de websites van de concurrenten hebt gevonden, kun je met de Google zoekwoordenplanner op zoek gaan naar aanverwante andere woorden. Voer ze in de planner van Google in en de tool geeft je honderden suggesties voor woorden die je in jouw website kunt verwerken.

Luister naar de woorden die je klanten gebruiken

Soms zit je zo in je vak dat je vergeet dat je veel vaktaal gebruikt en je klanten andere termen gebruiken waarop ze dus ook in Google zoeken. Het is dus goed om na te gaan welke woorden, maar ook vragen, je klanten aan je stellen en die in je websiteteksten te verwerken.

Zoekwoorden clusteren en SEO teksten schrijven

Wanneer je goed in beeld hebt gebracht welke zoekwoorden je in je website kunt verwerken, is de volgende stap het clusteren van de gevonden woorden die bij elkaar horen. Op die manier krijg je per webpagina een set zoekwoorden die in de teksten, bestandsnamen van afbeeldingen en koppen van de alinea’s verwerkt kunnen worden. Dit proces kun je het beste door een SEO specialist uit laten voeren. Er zijn veel bedrijven die SEO teksten schrijven, dus als je op zoek gaat heb je waarschijnlijk zo een geschikte partij gevonden. Geen zit of tijd om dit uit te zoeken? Dan vind je via deze link een voorbeeld van een bedrijf die je met SEO teksten kan helpen: https://www.resultinternetmarketing.nl/seo-teksten-laten-schrijven/.

Het concurrentieonderzoek

Voordat je echter de gevonden zoekwoorden daadwerkelijk in je websiteteksten gaat verwerken, is het belangrijk om de concurrentie op de gevonden woorden te onderzoeken. Hiermee bedoelen we niet of er grote of kleine bedrijven gebruik maken van dezelfde woorden, maar of het realistisch is om op de gevonden woorden een positie op de 1e pagina in Google te bemachtigen.

Het uitvoeren van een concurrentieonderzoek is van cruciaal belang, omdat je op die manier kunt voorkomen dat je tijd en geld investeert in zoekwoorden waarop je waarschijnlijk nooit gevonden zal gaan worden, omdat de concurrentie simpelweg te sterk is. Het laten uitvoeren van een gedegen concurrentieonderzoek is echter specialistisch werk en kun je daarom beter niet zelf doen. Bedrijven zoals Result Internetmarketing kunnen het onderzoek naar de concurrentie voor je uitvoeren en je adviseren over met welke woorden je aan de slag kunt gaan.

Het uitvoeren van een concurrentieonderzoek is een belangrijke stap die je absoluut niet moet overslaan. Anders kan het uitgevoerde werk voor het zoekwoordenonderzoek wel eens voor niets zijn geweest.

SEO teksten promoten

Nadat de SEO teksten zijn geschreven en op de website zijn gepubliceerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je websiteteksten onder de aandacht van je doelgroep komen. Stuur daarom een interessant persbericht naar nieuwssites zoals het https://www.ad.nl/. Deze krant heeft ook allerlei lokale websites, waardoor deze krant ook voor lokale ondernemers interessant kan zijn.

Naast persberichten is het ook aan te raden om op social media actief te worden en regelmatig interessante berichten te plaatsen die je doelgroep interessant vindt.

Het zoekwoordenonderzoek is slechts het begin

Zoals je hebt kunnen lezen is het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek slechts het begin om een succesvolle website te krijgen. Het kan best overweldigend zijn om al het werk uit te moeten voeren. Daarom is het aan te raden om er gewoon stap voor stap mee aan de slag te gaan. Een succesvol bedrijf bouw je immers ook niet in 1 dag op, datzelfde geldt voor een website.

Geef een reactie